5 daagse reis Aschaffenburg

KBO gemeentelijke kring Someren nodigt u van harte uit om deel te nemen aan deze reis naar Aschaffenburg/regio Frankfurt am Main. In samenwerking met TwinTours uit Helmond hebben we weer een gevarieerd programma voor u samengesteld met fijne excursies en tijd om gezellig samen te zijn. U verblijft in goed hotel **** Hotel Wilder Mann in Aschaffenburg. Hotel ligt tegen het centrum van dit mooie stadje.  Het onbekende stadje met mediterrane flair zal u aangenaam verrassen. Het vervoer is per comfortabele touringcar vv alle gemakken. Deze hele week wordt u begeleid door de chauffeur/reisleider.

REISPROGRAMMA (12 tot en met 16 juni 2023)

Maandag 12 juni 2023

Vanaf de opstapplaats in Someren vertrekken we omstreeks 08.00 uur. Via Ruhrgebied rijden we naar de stad Wuppertal. Rond 10.00 uur aankomst bij station Vohwinkel van de beroemde Schwebebahn (zweefbaan). Hier serveert de chauffeur een lekkere kop koffie met koek in de touringcar. Daarna stapt u samen in de Schwebebahn die u van west naar oost over de stad voert (en weer terug). Voor de inwoners van Wuppertal is het onderdeel van hun dagelijks openbaar vervoerstelsel. Duurt 1 uur.

Daarna stapt u weer in touringcar en rijden we naar het Bruckenpark in Solingen. Midden in de natuur ligt een restaurant met prachtig uitzicht over het dal waar een goede lunch klaar staat. Daarna nog even tijd vrij te besteden. Fijn op terras of maak een korte wandeling.

Rond 14.00 uur vertrek en rijden we rechtstreeks door naar hotel in Aschaffenburg. 17.30 uur aankomst.

 

Dinsdag 13 juni 2023

Deze dag blijven we in Aschaffenburg.

Het hotel ligt op 600 meter van hartje centrum dus de bus is niet nodig en zo kan iedereen naar eigen wens terug naar het hotel.

Uiteraard zorgt TwinTours vandaag ook weer voor interessante excursies: bezoek aan kasteel Johannisburg met gids en wandeling door de stad met gids. Tussen de middag geniet u samen van de lunch.

In de avond zal er een muziekavond zijn na het diner.

 

Woensdag 14 juni 2023

Deze dag rijden we met de bus naar Rudesheim aan de Rijn. Dit oude toeristische stadje is bekend wegens de wijn en vakwerkhuizen. Hier heeft u even tijd vrij te besteden en zal er lunchpakket verstrekt worden.

In de namiddag gaat u aan boord van een groot rivierschip voor een Loreley vaartocht naar St. Goarhausen. Het is een tocht van kleine 2 uur over een van de mooiste en beroemdste stukjes van de Rijn.

In St. Goarhausen staat de touringcar te wachten en rijden we terug naar het hotel.

 

Donderdag 15 juni 2023

De 4e dag van u reis staat in het teken van bezoek aan de grote stad Frankfurt am Main. Het is de 4e stad van Duitsland qua grootte. We maken een rondrit met gids op de touringcar door de stad. In de middag heeft u wat tijd vrij te besteden. Heerlijk op terras zitten, rondwandelen door de Altstadt, plein Romerberg (!) of bezoek aan een van de vele musea. Het bezoek aan Frankfurt maken we compleet met appelwijnproeverij waar deze stad ook om bekend is.

 

Vrijdag 16 juni 2023

Alweer de laatste dag van deze mooie reis.

Na het ontbijt en uitchecken gaan we weer richting Nederland.

Via de zuidelijke route rijden we naar Klooster Maria Laach in de Eifel.

Deze Benedictijnenabdij is ruim 900 jaar geleden opgericht.

Hier gaat u naar het bezoekerscentrum waar u geïnformeerd wordt over het kloosterbedrijf. Er is voldoende tijd om het prachtige klooster met kerk en de tuin te bezichtigen. De lunch is ook op deze locatie.

In de namiddag rijden we via ons dineradres terug naar Someren.

Rond 21.00 uur aankomst.

Wijzigingen in programma voorbehouden.

Wat u moet weten

Reisdocumenten

Zorg dat u in het bezit bent van een geldig paspoort of identiteitskaart.

 

Geen vaste plaatsen

In de bus wordt dagelijks van plaats gewisseld. Dit gebeurt als volgt: opstaan, drie rijen overslaan, zitten gaan. Dit geldt ook als er meer zitplaatsen zijn dan deelnemers !

 

Samenreizen

Niet-kamerdelers welke samen willen reizen worden geadviseerd om hun aanmelding gelijktijdig (dus in één envelop) in te zenden.

3- Persoonskamers op aanvraag.

 

Rollators/diëten

Het meenemen van rollators is beperkt mogelijk. U dient dit bij aanmelding op te geven. Vermeldt ook andere zaken

b.v. dieet e.d. onder “bijzonderheden” in het aanmeldformulier.

 

Dagschema (in principe)

8.00 – 10.00 uur 4 x ontbijtbuffet

9.00 uur vertrek

12.30 -13.30 uur 5 x lunch

18.30 uur 5 x diner

 

Hotel Wilder Mann Aschaffenburg

Dit goede hotel in statig gebouw ligt tegen het oude centrum van Aschaffenburg en naast  natuurpark. Op 100 meter van het hotel ligt rivier de Main.  Hotel beschikt over restaurant , bar, spa. Kamers bereikbaar per lift en vv toilet, douche of bad, telefoon, tv, wifi, kluis.

 

Reissom

€ 695,00 pp (op basis 2 personen per kamer)

€ 775,00 pp voor een 1 persoonskamer  

 (beperkt beschikbaar)

 

Annulering

U dient er rekening mee te houden dat reis nooit kosteloos door u geannuleerd kan worden. Een annuleringsverzekering biedt u hiervoor in aantal gevallen oplossing.

 

Belangrijke data:

Informatiebijeenkomst in”De Huiskamer” De Ruchte 1-3-2023 om 10.00 uur.         

Vossenbeemd 39
5705 CL Helmond

www.twintours.nl

+31 (0)88-1235555

 

 

 

Aanmelden voor 1-4-2023.

Vertrek reis 12-6-2023.