Toneelvereniging ProFiel kan eindelijk weer een uitvoering geven en hebben er kei veel zin in.

Het verhaal:

Martha en Myra Pottenbakker zijn twee zussen die samen een pension runnen. De gasten zijn een eigenzinnige kunstenaar en een ijverige lerares. Momenteel worden er veel pensions door inspecteurs incognito geïnspecteerd en gekeurd op hygiëne, service en ruimte. Als er op een dag een nieuwe gast komt is men ervan overtuigd dat dit een inspecteur is. De zussen doen er alles aan om er voor te zorgen dat het pensioen niet gesloten zal worden.

Rolverdeling:

Martha Pottenbakker – Marij Verstappen 

Myra Pottenbakker – Marieke Adriaans 

Vincent van Rijn – Jan van Gastel 

Conny Brederoo – Bertie van den Eijnden 

Agaath Ooievaar – Mieke van Oers

 

Tickets:

Kaartverkoop bij,

Super Lierop Offermansstraat 2, 5715 AN Lierop

of via ons mailadres,

reserveringen@profiel-lierop.nl

 

Uitvoeringsdata:

Zaterdag 14 mei om 20.00 uur

Zaterdag 21 mei om 20.00 uur

Zondag 22 mei om 14.30 uur

 

Gemeenschapshuis De Vurherd, Offermansstraat 10 te Lierop

   

     
 

AOW keuze 

 
  Als een van de partners is opgenomen in een verpleegtehuis of verzorgingstehuis, kan het voor de achterblijvende partner verstandig zijn om advies in te winnen bij een vrijwilliger van ons Wlz-team: wat te doen met de AOW, kiezen voor een alleenstaanden- of een gehuwden AOW? De hogere alleenstaanden-AOW lijkt aantrekkelijk, maar kan grote nadelige financiële gevolgen hebben. De vrijwilligers van ons Wlz-team kunnen precies uitzoeken wat in de betreffende situatie de juiste keuze is.

Lees het volledige bericht van KBO-Brabant.

 

 

Brandveiligheid

Vanaf juli 2022 is een rookmelder op elke verdieping van een woning wettelijk verplicht. Op rookmelders.nl is meer informatie te vinden over deze nieuwe regelgeving en over het aantal rookmelders die in een woning gewenst zijn.

Gemeente Someren kent al enkele jaren de woningcheck brandveiligheid. In de woningcheck kunt u meer hierover lezen.

Heeft u vragen? Bel dan 06-31 903 304

Mantelzorgwoningen

Enige tijd geleden hebben we u benaderd over een enquête omtrent mantelzorgwoningen. We zijn verheugd om via deze weg de resultaten met u te delen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze resultaten een interessant en representatief inzicht geven in de behoefte van senioren naar mantelzorgwoningen. Voelt u zich vrij om deze resultaten te delen met de leden van KBO Lierop. 

Naar aanleiding van de resultaten in deze enquête zijn we tot de conclusie gekomen dat er veel zorgen bestaan over mantelzorg wonen en het organiseren van een mantelzorgwoning. Na verder onderzoek begrijpen we deze zorgen goed. Er zijn nodeloos veel drempels om een mantelzorgwoning in eigen tuin of de tuin van een dierbare te realiseren, denkt u hier bijvoorbeeld aan ingewikkelde vergunningsprocedures, offerte trajecten, bouwtechnische zaken en hoge kosten. Dit is een opmerkelijke ontwikkeling daar het in deze tijd belangrijker is dan ooit om toegankelijke (mantel)zorg mogelijk te maken. Immers, de groep senioren wordt de komende jaren alleen maar groter en de beschikbaarheid van zorg wordt schaarser.

Samengevat, wij denken dat hier iets moet veranderen. Wij willen mantelzorgwoning weer toegankelijk maken door het hele traject van A tot Z uit handen te nemen voor senioren. Bovendien denken we zeer betaalbare en kwalitatief hoogwaardige mantelzorgwoningen te kunnen organiseren door de groeiende behoefte van meerdere senioren te bundelen.

Maar.. praatjes vullen geen gaatjes. Wij willen aantonen dat dit ook mogelijk is. Wij zijn op zoek naar enkele senioren die onze unieke dienstverlening willen ervaren en uiteindelijk bereid zijn om hun ervaringen te delen met anderen. Wat betekent dit voor u? Dat wij de volledige mantelzorgwoning, inclusief onze diensten, eenmalig volledig tegen kostprijs aanbieden.

Bent u al een tijdje op zoek naar een mantelzorgwoning en heeft u interesse in onze mantelzorgwoningen en ondersteuning? Voelt u zich dan vrij om contact met ons op te nemen. Dit mag via info@woondichtbij.nl of via +31 6 272 135 22 of +31 6 278 584 76.

 

Met vriendelijke groet,

Roel Denissen

info@woondichtbij.nl

Sporten met Active Life Style

Iedere donderdagavond bewegen mannen en vrouwen van 50+ van 19:30 uur tot 20:30 uur o.l.v. Willie Jonkers, een sportdocent uit Someren. Wekelijks elkaar ontmoeten en op een leuke manier bezig zijn met sport en spel en plezier beleven aan bewegend bezig zijn. Voor iedereen is bewegen belangrijk, je leeft langer en gezonder. 
De lessen worden gegeven in de sportzaal aan de Lijestraat. Kom gerust een keer vrijblijvend kijken. De kosten zijn 65 euro per 15 lessen. Voor meer informatie kun je Riky Peeters bellen, 0492-33 1620.

IVN Wandelingen Asten-Someren

Seniorenwandelingen

Programma 2022

Voor alle wandelingen van IVN Asten Someren raadpleeg het overzicht IVN-wandelingen.

Brandveilig leven

 

Medio juli gaat de gemeente Someren digitale informatiebijeenkomsten organiseren in het kader van brandveilig leven. Vanaf september starten de woningchecks weer op. Hiervoor kunnen inwoners zich aanmelden. Twee publicaties treft u aan als bijlage:

Informatiebijeenkomst: Brandveiligheid digitale bijeenkomst Het Contact 2021

Woningcheck 24-6 Project Woningcheck

Mantelzorgcompliment

Voor wie?
Mantelzorgers die langdurig en onbetaald zorgen voor iemand die in de gemeente Someren woont. Tenminste 8 uur per week en langer dan 3 maanden.

Wat?
Het mantelzorgcompliment is een financiële bijdrage van maximaal € 100,- per mantelzorger.

Voor 2022 krijgen we in mei weer meer informatie.